Referenties

Referenties van ouders van Clienten MuziekSpeciaal

Muziekles
Wij willen jou heel erg bedanken voor al je inzet, hulp en begeleiding mbt onze zoon. Hij komt al bijna twee jaar bij jou voor pianoles en nog steeds met zoveel plezier. Hij is heel erg vooruit gegaan met het leren spelen en heeft zelfs een voorstelling gegeven!! ]Alphan Özalp

Muziektherapie
Alles, maar dan ook alles gaat verkeerd, behalve muziek. Daar ben ik vet goed in! ]A, 13 jaar

Muziekbegeleiding
Ik ben als het ware de allerbeste muziekmaker van het hele kabouterbos! ] - W.R. 8 jaar

Muziektherapie
[ Dank voor de originele handreikingen! ] - Moeder van K.

 

Muziekles
Dank voor je enthousiasme. J. geniet van je lessen en gaat regelmatig zingen op zijn kamertje. ]

Prisma Kleurmuziek
Wat fijn dat W. noten leert lezen. Geweldig , dit nieuwe systeem. ] - Moeder W.

Kerstconcert
[ t was een feestje om erbij te mogen zijn. Je hebt prachtig werk. Heel bijzonder om te zien wat ze durven en doen door jouw aandacht. ]Margot van den Bosch Ambulant begeleider van de ... school.

Muziektherapie
[ We zijn heel blij met de vertrouwde plek die jij M. biedt vanuit je persoonlijkheid en je vak. M. is altijd ontspannen en blij als hij thuiskomt van muziektherapie. ]

’s Avonds wiegt hij zichzelf in slaap en neuriet daarbij het liedje wat jij vaak samen met hem zingt. Daar wordt hij rustig van. ] - Moeder van D.

Muziekbegeleiding
Thuisgekomen wordt de hele les van begin tot het einde nogmaals beleefd. Mijn dochter zet al haar knuffels op een rij, kondigt aan dat de “Muziek” begint en herhaalt al hetgeen wat jij die middag met haar gedaan hebt. Met haar knuffels als gewillige leerlingen.   - Anoniem

Muziekles
[’t Was best wel een drempel die ik over moest om mijn dochter aan te melden. Ik was bang dat het te moeilijk zou zijn voor mijn kind, maar Marie-Anne blijkt meer muziek uit onze dochter te halen dan dat we hebben durven hopen. ] - Moeder A. 

Muziektherapie
Mijn zoon met het syndroom van Asperger, is op 7-jarige leeftijd in 2006 bij Muziek Speciaal begonnen. In Marie-Anne van Rijbroek van Muziek Speciaal vonden wij ouders een muziektherapeut die onze taal sprak, zij begreep wat wij belangrijk vonden.

Met de bijzondere belangstelling van mijn zoon voor muziek, kon hij bij Marie-Anne zichzelf zijn. Hij kon bezig zijn met muziek in de breedste zin van het woord, waarbij hij werd uitgedaagd tot sociaal gedrag en verbetering van de concentratie.

Nog steeds gaat hij, nu bijna 17 jaar oud, met veel plezier naar Muziek Speciaal. Hij is overgestapt van therapie naar begeleiding individueel. Het aangeleerde in therapie vraagt voortdurende herhaling, zodat vaardigheden kunnen inslijten. Het aanbod van activiteiten daarbij is veelzijdig en sluit aan bij de wensen en belevingswereld van mijn zoon.

Marie-Anne is enorm enthousiast, neemt onze zoon serieus, kan goed intunen op de stemming en de behoefte van het moment en geeft hem succeservaringen. Kwaliteiten waar ik heel blij van word. ] - Diana van Rijn

Muziektherapie
Onze zoon zat al een tijdje niet lekker in zijn vel. Hij was lusteloos en snel vermoeid. Via een kennis kwamen we bij Muziek Speciaal terecht.
Marie-Anne is een lieve en warme vrouw. Ze heeft echte aandacht voor het kind. Onze zoon kwam al na de eerste muziektherapie vrolijker en meer ontspannen naar buiten.
De goede ontwikkelingen hebben zich voortgezet.
Het belangrijkste vinden wij echter dat hij zich heerlijk voelt bij Marie-Anne. ]L.H.

Muziektherapie
Wetend dat eenvoudige muziek weerklank vindt in de ziel van het kind, bereikte Marie-Anne mijn kind en wist ze hem hoe dan ook in beweging te krijgen.Toen mijn zoon vertrouwd raakte met het zelf maken van muziek en improviseren, gebeurden er prachtige (onverwacht blije) dingen met hem. Op gebieden als zelfvertrouwen, durven invallen, fouten durven maken en niet in het minst: plezier beleven aan muziek. Bovendien kwamen bij hem veel herinneringen naar boven, die uniek in hun kwaliteit speciaal voor hem waren. Daar konden geen foto’s en geen woorden tegenop. Het heeft hem op belangrijke sporen gebracht, waardoor hij zelf aanknopingspunten ontwikkelde om zijn getraumatiseerde jeugd te verwerken. ]

Muziekbegeleiding
Mijn zoon met Asperger komt al geruime tijd bij Marie-Anne van Rijbroek. Zij heeft de gave om rust en vertrouwen uit te stralen en goed te kijken (en luisteren) naar wat hij nodig heeft. Ze heeft energie gestoken in het opbouwen van een goede vertrouwensband met hem. Hij vind het heerlijk om lekker eens per week met zijn hobby muziek bezig te kunnen zijn en zijn vaak excentrieke ideeën uit te kunnen werken onder begeleiding van Marie-Anne. Dat is elders nooit gelukt. 

Collega
Ik ken Marie-Anne als een inlevende, zorgvuldige vakvrouw met kennis van zaken. Ze benadert haar cliënten met veel vertrouwen, respect en humor. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de cliënt toe, en kunnen er nieuwe mogelijkheden ontstaan. ]Samara Baumgärtner-Bertsch, collega muziektherapeute