Prisma Kleurmuziek

Visueel hulpmiddel voor anders lerenden

Prisma Kleurmuziek

 

Prisma Kleurmuziek is ontwikkeld door Marie-Anne van Rijbroek.

Het hulpmiddel is doorontwikkeld samen met mensen met een beperking die individuele lessen volgden op een toetsinstrument en een hulpmiddel ondervonden aan kleurondersteuning.

Binnen de praktijk MuziekSpeciaal en binnen het Koorenhuis “Centrum voor Kunst en Cultuur” is er gedurende zeven jaar door meerdere muziektherapeuten met het Prisma Kleurmuziek systeem gewerkt. Dit bood een ruime ervaring en de mogelijkheid tot ontwikkeling en doorontwikkeling van het nieuwe Prisma Kleursysteem.

Leerkrachten in het SO en VSO, muziektherapeuten, ortho-agogische muziekbeoefenaars kunnen Prisma Kleurmuziek inzetten bij hun lessen en therapieën. Leerlingen kunnen het hulpmiddel thuis gebruiken, zodat ze in hun vrijetijd op eigen initiatief muziek kunnen maken.

Het repertoire dat succesvol bleek in de praktijk is verzameld in bundels voor zowel leerlingen, cliënten als muziektherapeuten, muziekbeoefenaars en docenten muziek in eigen praktijk of aangesloten bij een muziekschool of kunstzinnig centrum.

De eerste bundel voor jonge kinderen is verschenen op 30 augustus 2017 en de meest recente aanwinst is de bundel met Sinterklaas liedjes. 

Alle verschenen bundels zijn te bestellen via deze website en ook te koop via bol.com:

  • Prisma Kleurmuziek Liedjes voor het jonge kind 
  • Prisma Kleurmuziek Kerstliedjes 
  • Prisma Colour Music 
  • Prisma Kleurmuziek Sinterklaasliedjes 

Ondertussen zijn de volgende muziekbundels met kleurmuziek in ontwikkeling.

 

De bundels zijn geschikt voor de volgende doelgroepen:

  • het jonge kind
  • kinderen in het SO en VSO
  • volwassenen die met kleurmuziek willen werken

Van een aantal bundels zijn gratis voorbeeldpagina's te downloaden, zowel in kleurblokken als in notenschrift. 

Wilt u op de hoogte blijven wanneer de volgende bundels zullen verschijnen, stuurt u dan een bericht via het contactformulier. Kleurstickers zijn ook te bestellen via het bestelformulier.

    Wat fijn dat W. noten leert lezen. Geweldig , dit nieuwe systeem. ] - Moeder W.