Info

over MuziekSpeciaal

Muziek Speciaal is opgericht in 2004 en een initiatief van Marie-Anne van Rijbroek. Gespecialiseerd in muziektherapie voor het kind en de jongvolwassene. Prisma Kleurmuziek, een visueel hulpmiddel voor anderslerenden, is door MuziekSpeciaal ontwikkeld. 

MUZIEKTHERAPIE

Muziek is genieten. En muziek is tegelijk ook leren. Muziek helpt een kind zich te ontwikkelen. Het laat het zelfvertrouwen groeien en biedt een manier om emoties te uiten. Zo wordt muziek vanzelf een hobby. Met muziek kan een kind zichzelf leren activeren, of juist tot rust leren komen als dat nodig is. Woorden zijn daarbij niet nodig. Het ervaren van muziek of het spelen van een melodie is genoeg. Zo werkt muziek helend, ordenend en structurerend. Voor ieder kind ontstaat op deze wijze een leerproces. Intensieve begeleiding kan dit leerproces versterken. Op een actieve manier: het kind maakt zelf muziek en ontdekt welk instrument of welke activiteit bij hem of haar past. Of in stilte: het kind beluistert muziek en groeit hierin. Daardoor ervaart ieder kind muziek als een combinatie van leren en genieten. 

VOOR WIE?

Muziek Speciaal is er voor ieder kind met tijdelijke of langdurige problematiek. Voorbeelden zijn stoornissen uit het autistisch spectrum, ADD, ADHD, NLD, Gilles de la Tourette, Downsyndroom, maar ook dyslexie, extreme onzekerheid, faalangst, bedplassen en gepest worden. En depressie, extreme gevoeligheid, allergieën, angsten en hyperventilatie. Muziek Speciaal geeft muzieklessen, muziektherapie en muziekbegeleiding.

 

Mijn zoon met het syndroom van Asperger, is op 7-jarige leeftijd in 2006 bij Muziek Speciaal begonnen. In Marie-Anne van Rijbroek van Muziek Speciaal vonden wij ouders een muziektherapeut die onze taal sprak, zij begreep wat wij belangrijk vonden.

Met de bijzondere belangstelling van mijn zoon voor muziek, kon hij bij Marie-Anne zichzelf zijn. Hij kon bezig zijn met muziek in de breedste zin van het woord, waarbij hij werd uitgedaagd tot sociaal gedrag en verbetering van de concentratie.

Nog steeds gaat hij, nu bijna 17 jaar oud, met veel plezier naar Muziek Speciaal. Hij is overgestapt van therapie naar begeleiding individueel. Het aangeleerde in therapie vraagt voortdurende herhaling, zodat vaardigheden kunnen inslijten. Het aanbod van activiteiten daarbij is veelzijdig en sluit aan bij de wensen en belevingswereld van mijn zoon.

Marie-Anne is enorm enthousiast, neemt onze zoon serieus, kan goed intunen op de stemming en de behoefte van het moment en geeft hem succeservaringen. Kwaliteiten waar ik heel blij van word. ] - Diana van Rijn

  [ Alles, maar dan ook alles gaat verkeerd, behalve muziek. Daar ben ik vet goed in! ] 
  A, 13 jaar

  [ Dank voor de originele handreikingen! ] - Moeder van K.

  [ We zijn heel blij met de vertrouwde plek die jij M. biedt vanuit je persoonlijkheid en je vak. M. is altijd ontspannen en blij als hij thuiskomt van muziektherapie. ]
  Anoniem

  Onze zoon zat al een tijdje niet lekker in zijn vel. Hij was lusteloos en snel vermoeid. Via een kennis kwamen we bij Muziek Speciaal terecht. Marie-Anne is een lieve en warme vrouw. Ze heeft echte aandacht voor het kind. Onze zoon kwam al na de eerste muziektherapie vrolijker en meer ontspannen naar buiten. De goede ontwikkelingen hebben zich voortgezet. Het belangrijkste vinden wij echter dat hij zich heerlijk voelt bij Marie-Anne. ]L.H.